Bo på Hälsingegård & Bed and Breakfast

Öppet juni-augusti
Du spenderar natten i bekväma sängar i våra gamla och mäktiga hälsingehus. Det känns som om ni svingas tillbaka några hundra år i tiden. Rummen är välbevarade med gamla tapeter och inredning. Vakna utvilad  till svalornas visslande och hör husen knarra när solen sakta värmer upp dem. På avstånd hörs tuppen gala, traktorns dova muller på åkern och kalvens rop på mammma ko. Det är dags att gå upp. En rejäl frukost väntar i stora salen med b.l.a dagsfärska hemägg, nybakat bröd, kok-kaffe och lokala delikatesser. Slappna av med morgontidningen och planera dagen i lugn och ro.

Bryggstuga

Huset är det näst äldsta av husen på gården. Här finns den där genuina hälsingegårdskänslan. Här finns två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med enkelsängar.
Salen erbjuder en stunds lugn och ro med favoritboken och i det gamla köket kan du ordna med enkel fika. Morgonrock och tofflor erbjuds vid vistelse om två dygn eller mer. 
Vatten, toalett och dusch i angränsande hus. Ett gemensamt fullt utrustat kök finns till våra gästers förfogande. 
Vi hälsar dig välkommen under kvällen med gårdshistorien och om man vill, gårdens egena delikatess Hälsingeostkaka på Forsavis
Priser:
Bed and breakfast -
800 per rum och natt inkl sänglinne, handdukar, frukost och gårdshistoria med fika
Extrabädd 250 kr
Vid längre vistelser ring för pris.
 
"Klöverrummet"
  
"Blå rummet"

Storsängstuga

Storsängstuga är det andra av våra anrika hälsingehus. Här är känslan total, vackra handmålade tapeter, gamla blyfönster och breda knarrande golvplankor. Här finns ett enklare kök där du kan ordna fika, en sal för umgånge, ett mindre sovrum med två enkelsängar och ett större sovrum med dubbelsäng. 
Morgonrock och tofflor erbjuds vid vistelse om 2 dygn eller mer.
Vatten, toalett och dusch i angränsande hus. Ett gemensamt fullt utrustat kök finns att uttnyttja i annat hus på gården.
Vi hälsar dig välkommen under kvällen med gårdshistorien och om man vill, gårdens egena delikatess Hälsingeostkaka på Forsavis
Priser:
Bed and breakfast - 
800 per rum och natt inkl sänglinne, handdukar, frukost och gårdshistoria med fika
Extrabädd 250 kr
Vid längre vistelser ring för pris.
"Lilla rummet"
"Stora rummet"

Lillsängstugan

Lillsängstugan är huset där det fullt utrustade köket och hygienutrymmena finns. Här finns också två sovrum och ett gemensamt rum med tid för total avslappning och eftertanke. Här är rummen lite dyrare med tanke på närheten till hygienutrymmen. Naturligtvis ingår berättelsen om gårdshistorien och om man vill, gårdens egena delikatess Hälsingeostkaka på Forsavis

Priser:
Bed and breakfast - 
900 kr per rum och natt inkl sänglinne, handdukar, frukost och gårdshistoria med fika
Extrabädd 250 kr
Vid längre vistelser ring för pris.
"Frukost"

Bröllopssvit

Vi kan erbjuda en bröllopssvit i Storsängstuga. Brudparet får hela huset för sig själva, sovrummet blir "Stora rummet" Detta är den totala upplevelsen för nyblivna makar som verkligen vill ha en speciell bröllopsnatt.

Brudparet anländer till ett stämmningsfullt Sörhoga med massor av tända ljus ute på gården. En nattvickningskorg med mousserande vin, choklad och andra godsaker väntar. Följ raden av ljus in genom den lövande ingången till storsängstuga. Rummet är vackert dekorerat med blommor och levade ljus, stämmningen är helt unik. I den gamla sängen bäddar vi med extra fina bröllopssängkläder, ni får en varsin morgonrock och ett par sköna tofflor. Ni får rå om varandra ordentligt i en alldeles speciell miljö där tiden tycks stå stilla. Morgonen efter hörs svalorna susa mellan husen, tuppen galer men det är inte dags för brudparet att gå upp. Frukost på sängen väntar, eller om brudparet har egna frukostönskemål på gården. En lyxig frukostbricka med lokala delikatesser serveras på en av er bestämt tidpunkt. Vi har inga krav på utcheckningstid, vi vill att er första tid som man och hustru ska bli lugn och harmonisk utan stress eller krav. Vi finns hela tiden i bakrunden redo att ge er bästa service.

Pris: 2100 kr inkl nattvickningskorg, ljussättning och dekoration av gården och huset, stor frukostbricka, morgonrock, tofflor samt sänglinne. 


info@sorhogalantgard.com
 

Vad finns det att göra under din vistelse hos oss?

Under sommaren exploderar vårt område av evenemang i alla de former. Allt från spelmanstämmor som Delsbostämman och Bjuråkerstämman till Hudikkalaset. Den finns en hel uppsjö av dans och musikevenemang på sommarkvällarna, och hälsinglands vackra natur ligger endast ett stenkast bort för den som vill bege sig ut på egen hand.

Vi rekomenderar ett besök till vår granngård Ystegårn i Hillsta, en unik gård bara 100 m från oss. Här har verkligen tiden stått stilla. Har du tur går det en guidning. Ystegårdn har ett fantastiskt café där det serveras allt från kaffe och goda kakor till en lokal hamburgare gjord på kalvkött från oss. Ystegårn har fullständiga rättigheter.

Nära till hands ligger ett besök upp till utkiksplatsen på Blacksåsberget för att blicka ut över Forsabygden. Stigen upp går genom ett naturreservat med välbevarad gammelskog, alternativt för den som vill ha en riktig utmaning kan man ta vägen upp för branten med då gäller det att ha kondis. Hör historier om tomtar och troll, grilla en korv och bara njut. Upp på Blaxås tar man sig anting själv via vandringsleden, vill man hellre att vi följer med så finns möjlighet att boka detta i mån av tid. Låter det här som något för dig? Kontakta oss så får du veta mer!

Lite annorlunda är att boka en guidning genom en bigård. Du får höra allt om biodlingens hemligheter. Ring oss för mer information!

För att få full koll på hälsingland klicka dig in på Hälsinglands officiella hemsida (bilden är länkad) på  och sök i evenemangskalendern!

 
 

Copyright © 2012 - Sörhoga Lantgård

Drift & Produktion: Wikinggruppen
Design: Norrwebb